• 100% startgarantie
  • Niet goed, geld terug
  • Gemiddelde beoordeling 8.7
  • Praktijkgericht

Visie op leren

De theorie toegepast in de dagelijkse praktijk, dat is waar How & Knower voor staat. Want de theorie is mooi, maar de praktijk is altijd weerbarstiger. Daarom zijn leertrajecten geen eenheidsworst. Om tot het beste opleidingsresultaat te komen voor iedere individuele deelnemer, hanteren we verschillende didactische methodes om zo per opleiding en per doelgroep de perfecte mix te maken. Zoals je dat in je online marketingmix ook zou doen eigenlijk.

Social learning: leren van en met elkaar
Als je bij ons een training of opleiding gaat doen krijg je in de meeste gevallen te maken met onze internationaal erkende en bekroonde digitale leeromgeving My University. Leren begint namelijk al op het moment dat je je inschrijft voor een training. Je hebt de beslissing genomen en wilt nieuwe kennis opdoen. Dan is het toch zonde om die tijd niet alvast te gebruiken? Bij How & Knower doen we dan wel. Met My University start jouw leerproces al voordat je een voet over de drempel van de trainingsruimte zet.
Het leven is te kort om alleen maar van je eigen fouten te leren. Als je echt grote stappen wilt zetten moet je ook van de fouten van andere willen leren. Daarom werken we bij How & Knower altijd met kleine groepen mensen die allemaal hun kennis en ervaring inbrengen. Praktijkgericht leren is het meest effectief wanneer deelnemers samenwerken in groepen, met elkaar in discussie gaan, hun gedachten onder woorden brengen en feedback van anderen ontvangen. Samen een probleem oplossen zorgt voor een zeer hoge mate van begrip van de complexe realiteit. Na een dag met elkaar in een klaslokaal, is het sociale leren echter nog niet ten einde.

Mobile learning: altijd en overal leren
Deelnemers de kans geven om overal en altijd te leren klinkt niet alleen leuk, het heeft ook nog aantal unieke voordelen. De belangrijkste daarvan is dat het de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van piekmomenten in efficiëntie van de hersenen, zoals ’s ochtends bij de koffie, in de trein, of juist ’s avonds op de bank. Het mooie is dat iedereen uniek is, en dat de piekmomenten dus ook voor iedereen uniek zijn.Via de Naslag App kun je al je cursuscontent mobiel raadplegen, evenals er over discussiëren met je trainingsgenoten. Op deze manier kun je altijd en overal leren, of het nou in de trein is of thuis op de bank met een tablet op schoot.
Leren met How & Knower bestaat uit weten en doen. Want kennis geeft inzicht en doen geeft ervaring. Te veel tegelijk doen is nooit goed en dat geldt ook voor leren. Daarom zijn leertrajecten van How & Knower op zo’n manier ontworpen dat de opeenvolgende leerobjecten uiteindelijk tot het optimale resultaat leiden. We willen je niet zoveel mogelijk op hetzelfde moment te bieden, maar juist de opeenvolgende kennis die jij nodig hebt in het juiste tijdsbestek, zodat het individuele leerdoel van de deelnemer wordt gerealiseerd. Al onze trainingen en opleidingen zijn zo opgebouwd, zowel klassikaal als online. Theorie en praktijk zijn niet losstaand, maar versterken elkaar. Samen zorgen ze voor inzicht en ervaring in jouw vakgebied.

Wil je meer weten over onze visie op leren? Neem dan gerust contact op met één van onze studieadviseurs.

Nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies!