• 100% startgarantie
  • Niet goed, geld terug
  • Gemiddelde beoordeling 8.7
  • Praktijkgericht
25 juni 2019

9 onmisbare social media trends!

Dat Social Media enorm belangrijk is voor jouw bedrijf, wist je vast al. Om je op weg te helpen hebben wij een overzicht voor je opgesteld met 9 onmisbare trends in Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter, zodat je helemaal up-to-date bent!

Door Vera Willems

Facebook

Na enkele schandalen waarmee Facebook in het nieuws is gekomen de afgelopen jaren, probeert het medium transparanter te worden. Facebook heeft onlangs de functie uitgebracht waarmee je op elke bedrijfspagina kan zien wat voor ads het heeft lopen. Kijk je bijvoorbeeld op de pagina van Samsung, bij ‘Page Transparency’, dan kun je zien dat ze meer dan 30 advertenties actief hebben. Je kunt hier heel goed inspiratie mee opdoen, ook omdat ze verschillende versies van elke ad hebben.

Op Facebook zie je nu meer en meer bewegende beelden. Als evenementafbeeldingen, omslagfoto’s en profielfoto’s. Dit is een echte upcoming trend. Festivals Lowlands en Sziget gebruiken deze beelden al om hun evenementpagina’s mooier en opvallender te maken. Dit is een trend die jij ook kunt toepassen om de aandacht te trekken van mensen die door hun tijdlijn scrollen. Je zal hierdoor echt opvallen!

Dynamische advertenties. Dit is een tool van Facebook die ervoor zorgt dat de beste advertentie voor jou wordt gevormd. Je kunt een aantal afbeeldingen, call-to-actions, teksten, titels etc. invoeren en Facebook zal dan automatisch de beste combinatie genereren.

LinkedIn 

Contentsuggesties Deze optie is er nu enkele maanden, maar gebruik jij hem al? Hierin zie je wat bedrijven in hetzelfde vakgebied posten. Zo kun je zien wat goed werkt voor jouw doelgroep, dus doe je inspiratie ermee op! Ook kun je hierdoor up to date blijven wat er allemaal in jouw vakgebied wordt gezegd.

Er is nu LinkedIn Live. Dit is een nieuwe functie die op dit moment alleen nog op uitnodiging door LinkedIn zelf wordt gedaan. Nog lang niet iedereen kan dus livestreamen. Toch heeft dit zeker potentie voor jouw bedrijf. In de toekomst kan dit voor jou handig zijn als je bijvoorbeeld webinars wilt geven. Er is veel ruimte voor interactie tijdens de livestreams en de video’s zijn terug te kijken.

De voorspellingen zijn dat de focus op groepen op sociale media in 2019 steeds groter gaat worden. Op LinkedIn waren groepen al mogelijk, maar je kunt nu nog beter gebruik maken van de groepenfunctie. Het vinden van groepen van jouw interesse is makkelijker geworden, admins kunnen leden modereren en posts vastpinnen, leden kunnen nu meer zelf bijdragen en groepsberichten kunnen niet langer als e-mail worden verzonden naar iedereen, iets wat veel frustraties opleverde. Met deze nieuwe functies kun je een LinkedIn groep echt als een community platform gaan gebruiken, heel handig!

Twitter 

Twitter heeft nu de News Camera, waarmee je foto’s of tot 2 minuten lange video’s kunt opnemen. Er is ook een live functie, zodat je Twitter nog beter als actueel nieuwsmedium kan gebruiken. Dit kun je inzetten als jouw bedrijf actief is op Twitter en je jouw volgers bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen wilt geven binnen jouw bedrijf.

Instagram

Je kon al shoppen via Instagram, door in een post op de getagde producten te klikken. Vanaf nu kun je ook daadwerkelijk shoppen in Instagram, én afrekenen, zonder Instagram te verlaten. Dit kan met de Instagram Checkout. Deze nieuwe functie heeft Instagram afgelopen maart als betaversie gelanceerd. Het lijkt erop dat Instagram dus meer een conversiekanaal aan het worden is. Omdat het een betaversie is, is het nog niet voor iedereen te gebruiken, maar dit is zeker een functie om in de gaten te houden!

Stories zijn nu al erg belangrijk, maar worden de komende tijd nog belangrijker. Blijf hier dus vooral mee aan de slag gaan als je dat al doet. Je kunt ook story ads gaan plaatsen. Dan is jouw story gesponsord en verschijnt hij tussen de stories door die Instagramgebruikers bekijken. Dit is vooral een goede manier om naamsbekendheid te genereren.


Dit waren de 9 belangrijkste updates op social media! Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe je deze en meer functies kunt toepassen voor jouw eigen bedrijf? In onze Social Media Summerschool opleiding leer je dit, en nog veel meer. Schrijf je nu in!

Nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies!