• 100% startgarantie
  • Niet goed, geld terug
  • Gemiddelde beoordeling 8.7
  • Praktijkgericht
27 maart 2019

100% startgarantie op álle opleidingen en trainingen!

How & Knower gaat het anders doen dan andere opleiders en kiest bewust voor een gedurfde en unieke aanpak. In mijn blogreeks neem ik je mee op onze ‘reis’. In dit eerste blog vertel ik je over onze keuze voor 100% startgarantie op al onze trainingen en opleidingen. Ja je leest het echt goed, op alle ;).

Door Alexandra Spaai

7 zekerheden
Eind vorig jaar las ik een artikel van Ben Tiggelaar in het NRC met als titel “Verzin deze zomer je eigen 7 zekerheden”. Hij mocht meekijken tijdens een training bij Jumbo Supermarkten en zag hoe de 7 meest voorkomende ergernissen werden omgezet in 7 garanties voor de klanten. Dit artikel sloeg de spijker op zijn kop, wij gingen het ook anders doen! Al mijn collega’s kregen daarom het artikel per direct als verplicht leesvoer in de mail.

Grootste ergernissen
Samen met collega’s ging ik op zoek naar de meest gangbare ergernissen van onze klanten. In een 4 maanden durend onderzoek interviewden wij meer dan 50 (oud-) deelnemers. De gehanteerde vragenlijst bestond uit meer dan 30 vragen. Daarnaast spraken we eveneens meer dan 10 (oud-) geïnteresseerden die echter tot dusver nog geen opleiding bij How & Knower hebben gevolgd. Uiteraard mocht de input van onze trainers niet ontbreken en vroegen wij hen ook naar hun inzichten en ervaringen. De meest gehoorde ergernissen die uit ons onderzoek naar voren kwamen waren geen verrassing.

  • Na inschrijving vernemen dat de training niet van start gaat op de uitgekozen datum
  • Verschoven worden naar een andere locatie

Geen verrassing
Natuurlijk wisten wij ook wel dat dit dé grootste ergernis was. Sterker nog, ook voor ons zelf was dit een van de minst leuke aspecten van het werk. Het teleurstellen van deelnemers bezorgde ons meer moeilijke momenten dan ons lief was. Vrijwel alle opleiders kiezen voor het aanbieden van meer startdata en locaties dan dat ze feitelijk waar kunnen maken. Sommige opleiders hebben zelfs letterlijk “veegkamertjes” waar medewerkers continu bezig zijn om ingeschreven deelnemers te verplaatsen naar andere data en/of locaties om zodoende groepsgroottes te kunnen creëren waardoor de opleiding wél of met een beter financieel resultaat van start kan gaan.

Een nieuwe koers
Het onderzoek gaf ons het laatste zetje, vanaf nu doen wij het radicaal anders! Wij gaan stoppen met deelnemers op deze manier aan het lijntje houden. Gedurfd en risicovol maar tegelijkertijd vol vertrouwen dat deze keuze de juiste is voor onze klanten en daarmee ook voor onszelf, bieden we vanaf nu 100% start-garantie op al onze open inschrijvingen opleidingen! Dus wanneer je je inschrijft via onze website, weet je zeker dat je start op de door jou gewenste locatie en datum! Uiteraard geldt dit ook voor al onze incompany & maatwerk trajecten en voor On-the-Job Training!

Ondanks dat we hiermee het risico lopen dat we er bij sommige opleidingen op zullen toeleggen, zijn we vol vertrouwen dat deze keuze jou blij zal maken, en uiteindelijk winnen we daar allemaal mee, want een blije klant is een loyale klant!

We zijn nieuwsgierig wat jij ervan vindt! Laat het ons weten, via email, social media, of schrijf je nu meteen in voor een van onze opleidingen!

Binnenkort publiceer ik een nieuw blog waarin ik meer uitkomsten met je deel en aanvullende verbeteringen in de werkwijze van How & Knower zal aankondigen!

 

Nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies!